Pécsi Sípálya a szezon küszöbén

Végéhez érkezett a Pécsi Sípályán a szezonra való felkészülés időszaka. Egy munkás őszi időszakon és egy viszontagságos tél-előn vagyunk túl, de szerencsére sikerrel vette a szakosztály az akadályokat és felkészülve várjuk a síszezont.
November elejéig nagyon sok feladatot végre tudtunk hajtani ahhoz, hogy szebb és jobb körülmények várják télen a sportolókat.
A legfontosabbak ezek közül:
- Sikerült egy nagy felújítást végezni a felvonónkon, amely így reméljük, hogy még több tíz évig fogja szolgálni a sízőket. Ne feledjétek ez Magyarország legrégebb óta működő sífelvonója, az 53. szezonját kezdheti meg 2016-ban!
- Épült egy cserépkályha a klubhelyiségbe, amely melegével és szépségével fogja kellemesebbé tenni az ott tartózkodást.
- Komolyan felújítottuk az erdei lépcsőt, hogy sípályára való gyalogos közlekedés biztonságosabb legyen.
- Kőmentesítest végeztünk a pálya felső szakaszán.

Amikor már majdnem készen volt minden, következett november 17.-e, amikor tűz ütött ki a síházban. A károk nem veszélyeztették a téli működést, de komoly esztétikai és kisebb gépészeti károkat okoztak. Örömmel mondhatom, hogy mostanra ezek felszámolása is sikerült, az új ablakok bekerültek a helyükre, frissen festett-mázolt a síház.

Köszönetemet szeretném kifejezni mindazoknak - közmunkásoknak, barátoknak, tagoknak - akik munkájukkal vagy anyagilag segítették, azt, hogy idén is nyitásra alkalmas állapotba kerüljön a sípálya.
Igaz, hogy a téli érdeklődés nagy a sípálya iránt, de a tagok létszáma, akik az egészet működtetni tudják csökken, úgyhogy remélem a jövőben többen is lesznek, akiket megfog a síház hangulata annyira, hogy belépjenek a szakosztályba.

A december sajnos elég hómentesen alakul, de nem ijedünk meg, tudjuk, hogy annál több lehet a hóból a következő hónapokban.
Egy sikeres szezonban bízva kívánok mindannyiótoknak
Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Hóban Gazdag Új Évet.

Üdvözlettel, a PVSK Sí szakosztálya

Farkas Péter